Rune & Rune

OM OS

Naturkanalen filmes altid udendørs, og programmerne bliver til i et rigtigt

far-og-søn-samarbejde mellem Flemming Rune og Thomas Rune.


Efter over 200 tv-indslag i 2010-2014 på de landsdækkende tv-kanaler om natur, havebrug, planter, dyr og udendørs kulturhistorie, samles nu her på Naturkanalen meget af det, der aldrig blev levnet tid i DR1 og på TV2 til at blive fortalt ordentligt - plus en masse nyt.


Thomas (17 år) går på teknisk gymnasium i Hillerød og er især interesseret i medieproduktion og audiovisuelle teknikker.


Optagelserne bliver filmet i fuld HD med et meget kompakt udstyr:

i 2015-16 med et micro-four-thirds kamera med 5-akslet billedstabilisering og

en Røde Videomic Pro - i 2017 og frem (fra program nr. 25) med et Canon XF200 og en Zoom H5-voice recorder, og til de faste positioner et stabilt Gitzo G 1349 stativ.

Det hele bliver klippet sammen i programmet Adobe Premiere.


◄  Optagelser til Naturkanalen på toppen af vulkanen Teide på Tenerife, 4. april 2015.

Lidt om alt det, der er gået forud...


Natur- og kulturhistorie har været mine store interesser helt siden gymnasietiden.


Mens jeg i løbet af 1980'erne blev biolog på Københavns Universitet, brugte jeg det meste af min fritid på at færdes i naturen og blive klogere på den, på at fotografere planter, svampe og dyr, på at rejse verden rundt, og ikke mindst på at skrive artikler og bøger.


I 1990'erne arbejdede jeg meget med indendørs-biologi (skimmel- og tømmersvampe) og fandt efterhånden mine egne ben inden for forskning i skov- og landskabsnaturen. Det var også her jeg stiftede familie, og Anne Birgitte og jeg lige inden årtusindskiftet fik vores søn Thomas, som nu er med til at filme Naturkanalen. -

I 00'erne specialiserede jeg mig i naturbeskyttelse, skove og træer, vådområder og svampe på universitetet. Her samlede jeg materiale til flere bøger, som udgives fra 2009 og frem. Og så blev jeg have-entusiast.


I 2010 begyndte mit tv-arbejde for DR1, siden for TV2Fri, førhen også for DK4, og jeg kom til at leve af mine bogudgivelser, foredrag og forskningsprojekter, gerne støttet af fonde og offentlige forskningsmidler. -

Fra 2015 vil jeg på Naturkanalen ganske ulønnet dele min glæde ved naturen (såmænd helt ind i vore haver) med alle, der vil se og lytte. Her er et forum, der ikke er afhængigt af penge, seertal eller mode...